Alt du skal vide om investeringsforeninger


En investeringsforening er en sammenslutning af investorer, hvor alle investorers indskud bliver samlet i en fælles pulje, som hver investor får en forholdsmæssig ejerandel af. Denne pulje bliver efterfølgende investeret i værdipapirer – eksempelvis aktier eller obligationer.

Fordelen ved dette arrangement er, at alle investorer er fælles om udgifterne og indtægter i forbindelse med investeringerne. Det vil sige, at eventuelle tab, gevinster samt kurtager, gebyrer og andre omkostninger bliver fordelt ud på alle investorerne.

3 gode grunde til at investere gennem investeringsforeninger

1. Du behøver ikke have en større formue for at kunne investere i aktier. Ofte siger man, at det ikke kan betale sig at investere penge i aktier med mindre, at du investerer for over 20.000 kroner på grund af børsmæglerens kurtager og gebyrer. Endvidere kan det være svært at opnå tilstrækkelig diversificering, hvis man investerer mindre beløber (< 20.000 kroner) på forskellige individuelle aktier.

2. Du er garantere en passende risikospredning. Risikospredning er alfa og omega, når det gælder aktiehandel, da man i teorien kan bortdeversificere den virksomhedsspecifikke risiko (læs: Wikipedia om aktier) ved at sprede risikoen tilstrækkeligt ud over forskellige aktiver. Den del tager investeringsforeningen sig af, og du vil oplevere langt mindre risiko i forhold til, at du selv skulle ud og investere.

3. Professionelle tager sig af investeringerne. At lave en aktieanalyse, når du skal ud og investere i individuelle akter kræver et utroligt tidskrævende forarbejde. Ikke alle mennesker har den nødvendige tid og tilstrækkelige evner til at lave en sådan analyse. Investerer du i en investeringsforening, så er du garanteret, at det er professionelle, der varetager din investering.

Det er ikke alle, der har tid og lyst til at sætte sig dybt ind i aktiemarkedet, og er du ikke en af dem, så kan vi varmt anbefale en investeringsforening.

Skriv en kommentar